vischmarkt

5 Beste plekjes in Harderwijk: top 5 toeristische attracties

Harderwijk is een geweldige Nederlandse stad die veel attracties biedt. Harderwijk bezienswaardigheden zijn de 5 beste plaatsen om te bezoeken in Harderwijk. Harderwijk heeft een oud stadscentrum met veel gebouwen uit de 17e eeuw, en het herbergt ook 2 musea. Er zijn ook enkele andere leuke Harderwijkse bezienswaardigheden!

Harderwijk is een heerlijke bestemming voor dagjesmensen en stedentrips in Nederland. De stad heeft veel te bieden, waaronder pittoreske historische wijken die u het gevoel geven dat u op vakantie bent zodra u hier aankomt! Ook buiten het centrum van Hardervicjk zelf zijn er veel mooie plekjes te vinden; wij hebben hieronder 5 leuke plekjes op een rijtje gezet:

De Vischmarkt

De Vischmarkt, of Vismarkt zoals hij naar onze mening wordt genoemd, zou het mooiste plein moeten zijn. En volgens de mensen die hier wonen is het zelfs meer dan dat! Vanaf uw wandeling over de Strandboulevard kunt u onder deze poort door die naar de Vismarkt leidt – dus geniet van deze spectaculaire uitzichten terwijl u over het eerste kleine stadsplein van Harderwijk loopt.

Het lijkt wel of iedereen een mening heeft over wat een ‘perfecte’ stad is, maar ik weet niet zeker of iemand precies weet hoeveel schoonheid er onder hen ligt?

Het plein is een fantastische plek om te verkennen, met zijn oude gebouwen en cultureel erfgoed. Eén gebouw in het bijzonder heeft een interessante geschiedenis; het was vroeger de plek waar voedsel werd verhandeld tijdens het Hanzeverbond! Tegenwoordig vindt u hier ook tweesterrenrestaurants – dat komt omdat dit gebied ook toeristen uit alle windstreken aantrekt die alleen komen voor hun culinaire ervaringen in enkele van de beste eetgelegenheden van Europa. Als uw gezin graag rond watervallen speelt, moet u zeker een kijkje nemen in het Hradcany Fonteinpark, waar zo’n natuurwonder zich bovenop bevindt!”

De straten rond de Vischmarkt behoren tot de mooiste van Harderwijk: Blokhuissteeg, Burgtstraat en Straat van Sevenhuysen.

Wandeling door Harderwijk

De binnenstad van Harderwijk is één grote attractie. Leuke, kleine straatjes en mooie pleinen zorgen voor een pittoreske dagtocht die je keer op keer wilt herhalen! Vanaf het oude Kloosterplein langs de Linneaus toren op zoek naar het Marius van Dokkum museum. Of neem de tijd op uw wandeling door de Paradijspoort te eindigen op het Smeepoortsbrink plein waar het uitzicht net zo mooi is vanaf deze kant. Het hangt er echt van af hoe wijd men zijn ogen (en hart) wil laten opengaan voor de schoonheid van Nederland.

De Smeepoortenbrink is een pittoresk pleintje. Het is een mooie plek om rond te wandelen en de mooie huizen te bewonderen tijdens uw wandeling door Harderwijk, een van de vele plekken die u zult bezoeken tijdens een leuke stadswandeling!

Geniet op de strandboulevard en van de mooie haven

Wat gaat u doen in Harderwijk? Maak een wandeling over de strandboulevard en geniet van al haar voorzieningen. Langs dat kronkelige pad is er genoeg tijd om te winkelen of mensen te kijken als we ons een weg banen door de binnenstad richting de ene kant waar boten met hun kleurrijke zeilen wapperend in de wind vanaf de overkant van de waterweg op en neer dobberen. Maar vergeet ook de kleinere plekjes niet zoals terrasjes vol koffiehuizen. Ze hebben altijd wel iets nieuws en interessants!

Op een mooie zomerdag kun je mij vinden op een van de vele terrassen. Ik blijf er graag hangen en kijk uit over deze nieuwe wereld die voorlopig alleen van mij is, terwijl ik luister naar krekels die hun spookachtige liedjes zingen terwijl de nacht snel over ons beiden valt.

Het Marktplein

Met zijn prachtige plein en historische gebouwen is Harderwijk een echte topper in Nederland. Met zo veel cafés om uit te kiezen voor uw cafeïne fix of een bevredigende maaltijd (het marktplein heeft een aantal geweldige opties!), zult u nooit opraken van plaatsen een bezoek waard tijdens de groeiende populariteit van deze kleine stad! Bereid je voor, want het zijn niet alleen de lokale bewoners die hier komen – je wordt ook meteen een toeristische attractie met als eerste stop een van de beste musea van Nederland: Stadsmuseum.

En als laatste het Stadsstrand

Het stadsstrand is een veilige plek voor kinderen om te spelen. Het water komt net genoeg omhoog zodat ze erin kunnen zonder dat hun schoenen nat en zanderig worden, terwijl ze ook de kans krijgen om te pootjebaden of te vissen op een van de vele prachtige rivieren van Nederland als u meer zin hebt in avontuur dan zonnebaden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *