boulevard van harderwijk

Bezienswaardigheden aan de Boulevard in Harderwijk

De boulevard van Harderwijk is een heerlijke plek om een wandeling te maken. Je ziet er veel verschillende soorten winkels en er zijn genoeg bankjes om even te gaan zitten als je even niet wilt winkelen. De boulevard biedt ook onderdak aan een aantal leuke attracties zoals het dolfinarium of de bioscoop.

Een filmpje kijken of een gokje wagen?

De Boulevard was vroeger een populaire bestemming voor bioscoopbezoekers met het oude theater voordat het in 2019 sloot. Met Kok Experience kunt u niet alleen genieten van vers eten en familieplezier, maar ook uw favoriete films bekijken op hun luxe schermen! U kunt zelfs gokken bij Fairplay terwijl u geniet van ontspannende of adembenemende spelletjes – en dat alles zonder al te ver van huis te hoeven gaan.

Geniet van de mooie architectuur

Harderwijk is rijk aan prachtige gebouwen. De hele binnenstad ademt de historie van de Hanzestad van weleer. Ontdek het met een stadsgids!

Het Gilde biedt rondleidingen over de historische architectuur van Harderwijk en vele andere bezienswaardigheden die alleen bij de lokale bevolking bekend zijn. Bijvoorbeeld zoals de Vischpoort, het voormalige stadhuis, de Grote Kerk of zelfs enkele verborgen juweeltjes zoals molen De Hoop en een oud fort genaamd Het Casteelhof op de Kop van ’t Land.

Bezoek het Dolfinarium

Al meer dan vijf decennia heeft Harderwijk een zeedierenpark, beter bekend als het Dolfinarium Harderwijk. Gelegen aan de Boulevard Haderwerckstraat vindt u deze geweldige attractie die elk jaar verschillende shows verzorgt en niet gemist mag worden!

Een bezoek aan het Dolfinarium in Harderwijk is een geweldige ervaring voor u en uw kinderen (laten we de grootouders niet vergeten). Het omvat zeedieren, maar ook andere spannende attracties. Het dolfinarium is een van de grootste zeedierenparken van Europa! Wist u dat dit beroemde park niet minder dan 26 bassins met meer dan 800 verschillende soorten bevat? Op de website van het Dolfinarium kunt u er meer over te weten komen, ook over waar u eventueel in de buurt kunt parkeren.

Culinair genieten bij deze restaurants in Harderwijk

Liefhebbers van vis kunnen hun hart ophalen op de Boulevard Harderwijk. Vrijwel alle restaurants hebben menu’s die hun naam eer aan doen, zoals Johannes Kok! Maar ook andere gelegenheden zijn goed: De Admiraal en Restaurant Allure voor paling of Monopole als je op zoek bent naar iets met iets meer flair. En vergeet de Chinese smaak van Hu Bin niet, die goed samengaat met de Griekse gerechten van Olympia – het is misschien niet uw typische gerecht, maar ze bieden allebei unieke perspectieven in dit culinaire cultuurclash paradijs voor fijnproevers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *