sint jansdal

Het St. Jansdal Ziekenhuis van Harderwijk

Het ziekenhuis van Harderwijk is een ziekenhuis met veel verschillende afdelingen. Het ziekenhuis van Harderwijk is opgericht in het jaar 1976 en is uitgegroeid tot een van de grootste ziekenhuizen van Nederland. Het is niet alleen ziekenhuiszorg, ze bieden ook revalidatiezorg en geestelijke gezondheidszorg. Er zijn veel bedden in dit ziekenhuis, waardoor het ook voor mensen die buiten de stad wonen mogelijk is om er te komen voor behandeling.

Overname IJsselmeerziekenhuizen

Het Sint Jansdal Ziekenhuis nam de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Dronten over en veranderde de naam Zuiderzee in St Jansdal. Door de overname kregen zij de controle over een ziekenhuis, nadat dat acht jaar geleden niet gelukt was.

Ziekenhuis St Jansdal steeg door hun overname van de 51e plaats van BDO Benchmark Ziekenhuizen 2019 naar een plek in de top 10. Maar toen de coronacrisis uitbrak, was het St Jansdal financieel minder fortuinlijk en leed het verliezen van bijna twee miljoen eurn. Dit terwijl het eerder vijf miljoen per jaar verwachtte voor 2020-2053, wat niet gebeurde, omdat het niet in staat was een compensatieovereenkomst uit te voeren tussen verzekeringsmaatschappijen en ziekenhuizen die te maken kregen met gewijzigde omstandigheden.

Bezoekadres:

Wethouder Jansenlaan 90 3844 DG Harderwijk

Openingstijden hoofdingang

Maandag – vrijdag 07.00 – 22.00 uur

Zaterdag en zondag 07.30-22.00 uur

Contactgegevens

Algemeen 0341 – 463911

Afsprakenbureau 0341 – 463890

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *