Marius van Dokkum Museum Harderwijk

Lees alles over het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk!

Wilt u meer weten over het Marius van Dokkum museum in Harderwijk? In dit artikel vertellen wij u alles over het Marius van Dokkum museum! Het Marius van Dokkum museum is een prachtige plek waar veel beelden en schilderijen te zien zijn. Het is ook de moeite waard om te vermelden dat het gratis te bezoeken is, dus als je ooit in de buurt bent, zorg er dan voor dat je langskomt voor een verhelderende ervaring.

Marius van Dokkum Museum opent haar deuren

Op 26 mei 2018 opende het Marius van Dokkum Museum haar deuren. De schilderijen van de in Nederland geboren schilder en illustrator Marius van Dokkum zijn herkenbaar aan de gedetailleerde portretten met veel details, maar ook stillevens en vrije onderwerpen die eenvoudige mensen in hun eigen omgeving afbeelden. Zijn werk is vooral humoristisch omdat hij gelooft dat het zijn kunst toegankelijker kan maken voor kijkers die in eerste instantie afgeschrikt zouden kunnen worden door de stijl of inhoud van de kunstenaar.

Het gebouw dat nu het museum is, was ooit een plek waar professoren studenten lichamen lieten ontleden. Dat veranderde allemaal toen deze opvallende historische locatie een renovatie onderging en de thuisbasis werd van een nieuwe, unieke kunstgalerie gewijd aan levende kunstenaars.

Kunstenaar Marius van Dokkum en de stad Harderwijk hebben elkaar helemaal gevonden. Na een expositie in het Stadsmuseum in 2015 vonden beide partijen het een goed idee om het werk van Het Marius van Dokkum Museum een permanente plek te geven. Wat dit museum uniek maakt, is dat het één van de slechts drie geregistreerde musea voor levende kunstenaars in heel Nederland is! Als u op zoek bent naar sociaal commentaar in Van Dokkums kunst, dan mag u ook hier niets missen: er is zeker genoeg aanbod met meer dan tweeduizend werken over een periode van veertig jaar die het bekijken waard zijn voor elke bezoeker aan zijn geboorteland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *