harderwijk

Wat te doen in Harderwijk?

Heb je behoefte aan dingen om te doen in Harderwijk? U bent niet de enige. Er is heel veel te doen in deze stad en het kan moeilijk zijn om uit te vinden welke dingen je eerst moet gaan bekijken. Dat is waarom we deze lijst hebben gemaakt!

Hier is een lijst van dingen die je moet gaan bekijken:

Bowling Harderwijk

Bowling Harderwijk is de perfecte plek voor gezinnen om de verjaardag van hun kinderen te vieren. Zij zullen deze ervaring geweldig vinden vanwege de strakke witte banen, die worden verlicht door een regenboog van LED-verlichting en speciaal zijn ontworpen met muziek die harder wordt naarmate je erop speelt! Kom in het weekend niet alleen bowlen, maar ook met vrienden – op de twaalf banen kan iedereen zich uitleven zonder het benauwd te krijgen. Deze locatie biedt ook heerlijke maaltijden zoals gourmette of steengrillgerechten, zodat bezoekers hun uitje compleet kunnen maken terwijl ze hier zijn!

Bowling Harderwijk in Nederland is een geweldige plek voor bedrijfsuitjes, kinderfeestjes (vanaf € 13,95 p.p.), en bruidsborrels of bruiloften met vrienden! Bowling heeft voor iedereen wat te bieden: de hele familie kan meedoen, maar ook volwassenen en senioren!

Dolfinarium

Het Dolfinarium is de plek waar u de magie van dolfijnen en zeeleeuwen kunt ervaren in spectaculaire shows. Er zijn regelmatige showtijden voor zowel het Zeeleeuwentheater als de koepelvormige Dolfijnmijn, maar ook speciale evenementen zoals de Snor(rrr)show met walrusvoorstellingen! Zorg ervoor dat u uw bezoek afsluit met een één-op-één ontmoeting met deze verbazingwekkende dieren en kom van dichtbij onder water!

Tijd om een hapje te eten? Als je het Dolfinarium verkent, vergeet dan niet dat er genoeg plekken zijn waar je iets lekkers en vullends kunt halen. Restaurant de Andersom bevindt zich in het Dolfinarium zelf of ga eens langs bij Onder Odiezee Café net buiten het Dolfinarium. De kinderen zullen ook druk bezig zijn in een van de vele speeltuinen terwijl ze hier genieten! Als dit uw eerste bezoek is, raden wij u aan een kijkje te nemen in het Roggenrif, waar roggen te zien zijn en waar u ze ook kunt aaien en voeren!

dolfinarium

Het Dolfinarium is niet alleen een bezienswaardigheid, maar je kunt er op warme dagen ook een frisse duik nemen. De waterattracties hebben maar liefst acht achtbanen die helpen om af te koelen als het te warm is buiten. Vergeet je zwembroek niet!

Palingmuseum

De paling is een oer-Hollandse lekkernij én mysterieus beestje! Paling is een lang en kronkelig wezen met nauwelijks vinnen, waardoor het niet vaak als vis wordt herkend. Het hele verhaal van de paling zit vol wonderen, want deze kronkelige bewoner leeft in modder bij onze sloten of waterwegen en plant zich duizenden kilometers verderop voort; je kunt er alles over leren in hun unieke museum. Er zijn rondleidingen beschikbaar om te zien hoe een paling wordt gerookt (het wild) en nog veel meer dingen zoals vistechnieken om ze te vangen!

Nederlanders staan bekend om hun liefde voor gerookte paling, maar weinig mensen weten dat er een echte rokerij in Harderwijk staat. Deze activiteit neemt u mee op een reis door het proces en de geschiedenis van traditionele gedroogde visproducten uit Holland, inclusief een aantal niet zo gebruikelijke gerechten zoals haring met uien of geroosterde kabeljauw. Als dit goed klinkt voor u, boek dan uw Palingexperience voordat het te laat is!

Vischpoort

De Vischpoort was sinds 1673 de enige stadspoort in Harderwijk. De oude stad had twee poorten aan de kant van de voormalige Zuiderzee en drie andere poorten, maar nu is er nog maar één poort die doorloopt naar een gezellig plein met veel restaurants ernaast, genaamd ‘Vischmarkt’. Naast dit kleine gebied ligt wat over is van een oude muur die zich in de verte uitstrekt langs een deel van wat vroeger water was. Nu is het droog land geworden waar u meer moderne gebouwen vindt, waaronder enkele appartementen.

Veluvia

Veluvia is een bedrijf dat verschillende boottochten naar Harderwijk aanbiedt. Zo kunt u onder andere varen op de Randmeren, oorspronkelijk gebouwd in 1925 en tegenwoordig gerenoveerd als authentieke salonboot met al haar rijke historie intact. De Stormersloep is gerestaureerd van oud timmerhout en vaart als nieuw! Voor bedrijven die op zoek zijn naar teambuilding of gewoon iets anders willen voor hun lunchpauze, zorgt Veluvia voor uitstekend eten terwijl u deze prachtige stad over het water verkent. Door samen met uw kapitein door de stad te wandelen of op zee te verkennen aan boord van een van deze prachtige schepen voordat u verfrist weer naar huis terugkeert.

Stadsmuseum Harderwijk

Het Stadsmuseum Harderwijk is een museum in het hart van Harderwijk, Nederland. Bezoekers kunnen gratis genieten van een prachtige binnentuin en het gezellige Cultuurcafé op de begane grond. Voor wie meer wil zien dan wat er gratis te zien is, zijn er op de bovenverdiepingen diverse tentoonstellingen die entree kosten, waaronder historische voorwerpen met betrekking tot de visserijcultuur van wel zeventig jaar geleden!

Stadsmuseum Harderwijk is de perfecte bestemming voor een schoolreisje of bruidsreportage. Er zijn activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden, en het is leuk om dit museum met je familie te verkennen!

Grote Kerk Harderwijk

De Grote Kerk in Harderwijk dateert deels uit de veertiende eeuw. Het is een kruisbasiliek gebouwd in gotische stijl met geschiedenislagen die teruggaan tot eeuwen voordat de bouw zelfs maar voltooid was. In 1797 stortte de toren in en verwoestte een deel van het schip, maar tijdens de restauratie werden onder dikke lagen vernis gewelfschilderingen van Ewolt van Delft gevonden die al in de 16e eeuw waren gedateerd!

Theater Harderwijk

Stelt u zich eens voor dat u de directeur bent van een groot theater in Europa. U heeft twee theaters, een grote en een kleine. De grootste zaal biedt plaats aan 576 mensen, terwijl de kleinste 350 mensen herbergt voor meer intieme voorstellingen die uw publiek in vervoering brengen door wat zij op het podium zien, zonder dat iets hen afleidt van hun ervaring; zelfs niet het tegen elkaar klinken van vorken of messen tijdens het diner! Dit is Theater Harderwijk waar het hele jaar door cabaret, muziektheater, toneel en pianoconcerten plaatsvinden. Of het nu op woensdag-vrijdag is wanneer wij geopend zijn voor reserveringen bij onze kassa of op een ander tijdstip als het op die dagen niet lukt!

Theater Harderwijk heeft 2 zalen: eerst is er de grotere zaal met 500+ stoelen genaamde Torenzaal. De andere zaal heet de Kleine zaal en biedt plaats aan maximaal 350 mensen.

De Wijde Wellen

Flaneren over de promenade en de uitkijktoren beklimmen voor een mooi uitzicht over het water, er is ook een ijsbaan die in de winter actief wordt. Recreatiegebied De Wijde Wellen sluit aan op de Strandboulevard die wandelaars toegang biedt tot uitzicht op duinen en water rondom de historische stadswallen van Harderwijk.

Bottervaren Harderwijk

Vaar weg op een schip dat u naar het eiland brengt waar een heerlijke BBQ zal zijn. Stap op een oude boot en voel de wind in je haren terwijl je rondvaart, met frisse zilte lucht om je heen! Het uitzicht is adembenemend – kijk eens naar al die boten die daar op hun eten aan het vissen zijn. Je gaat nu echter tegen hen in, want het is tijd voor een vlezige barbecue!

Bottervaren Harderwijk in Holland is de perfecte bestemming voor een familiedag of bedrijfsuitje. Vier uw kinderfeestje op een boot met een echt piratenfeest! Elke boot kan met twaalf personen varen en deze activiteit is geschikt voor de hele familie, inclusief volwassenen en ouderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *